Kontakt

Tuin

De tuin biedt u rust en ontspanning, even ontsnappen aan de drukte en dagelijkse stress. Even lekker uitwaaien in de tuin, genieten van de zon op het terras of even alle stress opzij zetten tijdens het onderhouden van de tuin. Laat op basis van uw persoonlijke wensen en eisen uw tuin realiseren om zo aan al uw behoeften te kunnen voldoen. Heeft u graag veel groen in uw tuin, of juist een groot terras waar u uitgebreid kunt relaxen? De mogelijkheden zijn divers.

Terras

Het terras vormt een verbinding tussen uw woning en de tuin. Het sluit aan bij het huis en is geïntegreerd in de tuin. Vaak wordt het terras gebruikt als rust- en ontspanningsplaats, om even gezellig samen te zitten en te socializen. Er zijn veel verschillende manieren om een terras te maken, waarbij met verschillende factoren rekening gehouden dient te worden. Denk hierbij aan de locatie, de vorm, het materiaal en het beoogde onderhoud.

Materiaal met karakter

Het (deels) bestraten van uw tuin, om bijvoorbeeld een terras te creëren, kan met verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuursteen, betonsteen of klinkers. Houten tegels of vloerpanelen behoren ook tot de mogelijkheden. De vorm, patronen en kleur bepalen het karakter van uw tuin. Door het gebruik van verschillende materialen kunnen verschillende ruimtes ontstaan binnen uw tuin. Deze gebieden kunnen met elkaar verbonden worden met een pad. Deze paden kunnen op natuurlijke wijze ontstaan, door regelmatig hetzelfde pad te kiezen, of ze kunnen worden aangelegd. Wanneer men kiest voor het aanleggen van paden heeft men wederom verschillende materialen, vormen en kleuren waaruit men kan kiezen.

Tuinafscheiding

Een tuinafscheiding wordt in de meeste gevallen gebruikt om de grenzen van uw tuin af te bakenen. Daarnaast waarborgen ze een stukje veiligheid voor uw huisdieren en kinderen. Bij een tuinafscheiding kunt u denken aan een hekwerk, een schutting of bijvoorbeeld een haag. Door de tuinafscheiding te voorzien van een opening of toegangspoort kan toegang tot de tuin worden verschaft.

Onderhoud

Een tuin is onderhevig aan onderhoud. Logischerwijs is dat bij de ene tuin meer dan bij de andere. Dit onderhoud kunt u in de meeste gevallen zelf verrichten, mits u daar tijd en behoefte aan heeft. U kunt het onderhoud ook uitbesteden. Alvorens u de tuin laat realiseren is het goed om na te denken over het onderhoud. Gaat u de tuin zelf onderhouden, of besteedt u dit uit? Wilt u een tuin die onderhevig is aan veel of weinig onderhoud? Hierdoor wordt ook de keuze aan materiaal en vorm beperkt. Een belangrijk punt om rekening mee te houden dus!

Duurzaamheid en Levensloopbestendigheid

Door te kiezen voor duurzame materialen kan ook tijdens de realisatie van uw tuin rekening gehouden worden met het milieu. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijke producten in plaats van kunstmatige producten, of kies voor lokale producten en materialen om transport en verwerkingskosten te beperken. Door een juiste keuze te maken in de materialen kunt u uw tuin ook in één keer voorbereiden op de toekomst. Een grindpad is bijvoorbeeld minder (of zelfs niet) toegankelijk voor een rolstoel of rollator dan een klinkerpad.