Kontakt

Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in huis. Niet vreemd natuurlijk, want vloerverwarming heeft vele voordelen ten opzichte van normale (conventionele radiator) verwarming. Vloerverwarming zorgt namelijk voor een gelijkmatige, energiezuinige verwarming van uw ruimte, omdat het efficiënter werkt dan een normale verwarming.

Door de gelijkmatige verdeling van de warmte zijn er bijna geen temperatuurverschillen in de kamer. De warmteafgifte van de vloerverwarming is afhankelijk van onder andere de temperatuur van de vloer, het type vloerafwerking en de dikte van de vloerafwerking. Daarnaast is de afstand van de verwarmingsbuizen tot elkaar ook bepalend voor de warmteafgifte. Hoe kleiner de afstand, hoe groter de warmteafgifte per m².

Vloerverwarming wordt onder de topvloer ingebouwd, veelal gebeurt dit in de dekvloer. De leidingen van de vloerverwarming mogen niet zichtbaar zijn aan het oppervlak van de dekvloer. Vloerverwarming bestaat in twee variaties: elektrisch of warm water. Wanneer warm water vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gekozen, zijn er geen radiatoren nodig. Bij elektrische vloerverwarming zijn vaak één of meerdere radiatoren nodig om de ruimte voldoende te verwarmen.

Voordelen van vloerverwarming:

  • Gelijkmatige verdeling van de warmte waardoor er in de ruimte een aangename temperatuur ontstaat zonder temperatuurverschillen.
  • Het bespaart energie doordat het een laag energieverbruik heeft en door de gelijkmatige verdeling van warmte kan er op energiekosten bespaard worden.
  • Het verhoogt de mate van comfort omdat het koude probleem effectief en efficiënt wordt aangepakt.
  • Het is hygiënisch en gezond omdat luchtcirculatie voorkomen wordt door een gelijkmatige temperatuur. Daarnaast is de luchtvochtigheid vaak circa 12% hoger door een lagere temperatuur.
  • Vrijheid van interieurkeuze omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met radiatoren en de inrichting van het interieur.
  • Een waardeverhoging van het huis.