Kontakt

Keukentegels

De keuken is de ruimte in huis die het meest belopen wordt. Koken, even de handen wassen of wat te drinken pakken. Het is daarom belangrijk uw keukentegel zorgvuldig uit te kiezen, voor zowel vloer als wand.

Water- en vochtbestendig

Als u in de keuken aan het werken bent werkt u met water maar ook met andere vloeibare producten. Vandaar dat het aan te raden is om een tegel te kiezen die water- en vochtbestendig is. In principe zijn alle geglazuurde tegels waterbestendig. Niet geglazuurde tegels kunnen worden geïmpregneerd. De meest gekozen oplossing voor een keukentegel is de keramische geglazuurde tegel. Deze tegel is vlekbestendig, ook voor zuren en schoonmaakmiddelen.

Hygiënisch

Een ander bijkomend voordeel van een (keramische) geglazuurde tegel is het feit dat deze tegels eenvoudig schoon te maken en te onderhouden zijn. Door de ‘gladde’ laag zijn deze tegels gemakkelijk afwasbaar, mede hierdoor zijn tegels een hygiënisch materiaal om in uw keuken te verwerken. Het is natuurlijk logisch dat hygiëne in uw keuken van groot belang is, hier bereidt u immers uw voedsel.

Krasbestendig

Zoals eerder al beschreven is de keuken de ruimte in huis die het meest belopen wordt. Daarnaast schuiven er regelmatig stoelen over de vloer en kan er wel eens iets vallen. Het is daarom van groot belang een slijtvaste en krasbestendige tegel te kiezen. De slijtweerstand wordt aangegeven met een PEI-waarde. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.

Vloerverwarming

Als u de keukenvloer (opnieuw) gaat betegelen, is dat het geschikte moment om ook na te denken over vloerverwarming. Het nadeel van vloertegels is dat ze koud aan kunnen voelen. Aangezien de keuken de meest belopen ruimte in huis is, kan vloerverwarming van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast verwarmt vloerverwarming de ruimte efficiënter en gelijkmatig waardoor een eventuele radiator overbodig wordt. Door deze weg te laten kunt u meer ruimte creëren binnen uw keuken.