Kontakt

ROCKWOOL Droomzolder wordt werkelijkheid

Eind 2014 sleepte Ingrid Kramer uit Warmenhuizen de hoofprijs van de ROCKWOOL Droomzolder-actie in de wacht: een volledig geïsoleerd zolderdak. Inmiddels is haar koude, oncomfortabele slaapzolder getransformeerd in een aangename oase van rust: “Voor de renovatie wilde ik niet eens op mijn zolder zíjn; nu is het er heerlijk!”

Met de ROCKWOOL Droomzolder-actie werden Nederlandse huiseigenaren uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun zolder optimaal kunnen benutten. “Ik zag de ROCKWOOL Droomzolder-actie voorbij komen op Facebook en dacht: dat is iets voor mij!” aldus de enthousiaste winnares uit Warmenhuizen. “Voorheen was mijn slaapzolder een ongezellige kamer, met lelijke platen tegen het plafond. Omdat het daarnaast een erg onprettige ruimte was – ijskoud in de winter en bloedheet in de zomer – voelde ik er weinig voor om hem op te knappen. Ik wilde er gewoon liever helemaal niet zijn.” Begin 2015 ging Pronk Bouw uit Warmenhuizen aan de slag met de zolderrenovatie van de winnares. Al tijdens de werkzaamheden merkte Ingrid Kramer het verschil. “Direct nadat de steenwol isolatie van ROCKWOOL was aangebracht, voelde de ruimte anders aan en was het stiller dan voorheen. Nu het helemaal af is, is het een stuk mooier geworden en zullen ook mijn stookkosten omlaag gaan. Het is echt een cadeautje om deze slaapkamer binnen te komen. Elke keer weer!”

Slimwoner-campagne

De Droomzolder-actie van ROCKWOOL is opgezet in samenwerking met Natuur & Milieu, die consumenten middels een Slimwoner-campagne bewust maakt van de voordelen van duurzaam en comfortabel wonen en hen helpt de stap te zetten naar energiebesparing. Nederland telt steeds meer ‘Slimwoners’: huiseigenaren en huurders die energiebewust wonen in een goed geïsoleerd huis met energiezuinige installaties en apparaten. Door deze (milieu)bewuste keuzes besparen zij geld, wonen zij comfortabeler en sparen zij het milieu. Met de campagne-boodschap ‘Een Slimwoner heeft een warme bovenkamer’ wilden ROCKWOOL en Natuur & Milieu de aandacht vestigen op de meerwaarde van een goed geïsoleerd dak.

Over ROCKWOOL

ROCKWOOL is internationaal marktleider op het gebied van steenwol isolatie. ROCKWOOL steenwol isolatie is brandveilig, beschermt gebouwen en huizen tegen warmteverlies en zorgt voor vermindering van energieverbruik en CO2-emissie. Bovendien draagt ROCKWOOL steenwol isolatie bij aan de duurzame en levenslange verbetering van de totale gebouwefficiëntie door het verhogen van de brandveiligheid en het akoestisch comfort.