Kontakt

2.300 m2 steenwol isolatie voor het Leontienhuis

Het Leontienhuis in Zevenhuizen, een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten, is op 9 juli tussen 10.00 en 11.30 uur officieel geopend door Koningin Maxima. In de afgelopen periode werd hard gewerkt om de vervallen monumentale boerderijwoning klaar te maken voor zijn nieuwe bestemming. Sponsor ROCKWOOL leverde de steenwol isolatiematerialen voor het isoleren van de vloeren, scheidingswanden en binnenmuren.

Het Leontienhuis, een initiatief van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel, is voortgekomen uit haar persoonlijke ervaring met eetstoornissen. Jarenlang heeft zij thuis vanaf de ‘keukentafel’ mensen geholpen. Haar grote droom was een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten. Deze droom is nu werkelijkheid geworden en krijgt na de grootscheepse verbouwing nog meer glans. Het motto: ‘Samen strijden tegen eetstoornissen, op weg naar een gezonde toekomst!’

Volledige renovatie

De gemeente Zuidplas heeft geholpen bij de zoektocht naar een perfecte locatie voor het Leontienhuis. Die is gevonden in de monumentale boerderij ‘Nooit-gedacht’ aan de Zuidplasweg 13 in Zevenhuizen. Het pand was echter compleet vervallen en moest volledig worden gerenoveerd. Dankzij de steun van vele sponsors is de boerderij inmiddels weer helemaal opgeknapt. De verbouwingswerkzaamheden werden uitgevoerd door Bébouw Midreth en Dubotechniek Bedrijven. Bebouw Midreth was daarbij onder meer verantwoordelijk voor het isoleren van de vloeren – zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloeren –, de scheidingswanden en de binnenzijde van de buitenmuren. ROCKWOOL leverde de isolatiematerialen voor deze onderdelen van het huis: in totaal 2.317 m2.

Geen geluidsoverlast

Johan Hoogendoorn, projectleider bij Bébouw Midreth: “We werken wel vaker met de isolatiematerialen van ROCKWOOL, maar in dit project werkten we voor het eerst rechtstreeks samen met de leverancier. Samen met de sponsors en onderaannemers hebben we gekeken hoe we dit project op de best mogelijke manier konden aanpakken. Dankzij de kennis die ROCKWOOL deelde, zijn er uiteindelijk nog wat zaken veranderd aan het eerste ontwerp. Aanvankelijk werd enkel gekeken naar de voorgeschreven Rc-waarde, maar ROCKWOOL keek verder dan de ‘theorie’ en wees op het belang van de functionaliteit van de ruimten. In het Leontienhuis vinden op de eerste verdieping allerlei lezingen en groepssessies plaats. Doordat steenwol isolatie van ROCKWOOL is toegepast in de vloeren, wordt de geluidshinder door gestommel en stemgeluiden tot een minimum beperkt.” Naast een aangename binnentemperatuur en een optimale akoestiek, zal de isolatie zorgen voor een besparing op de stookkosten. Hierdoor houdt de stichting straks meer geld over voor andere zaken.

Plezierige samenwerking

Johan is zeer te spreken over de samenwerking binnen het project. “Toen het verzoek voor dit project bij ons kwam, waren de vooruitzichten in de markt niet bepaald rooskleurig. Desondanks waren alle leveranciers en aannemers bereid om een bijdrage te leveren. Daarbij werd telkens gekeken naar de beste oplossing in plaats van de goedkoopste. Zelfs de kleine ondernemers hebben echt hun nek uitgestoken en hun beste vakmanschap laten zien. De samenwerking verliep zeer plezierig; het onderling vertrouwen was er, er werd enthousiast gewerkt en er is uiteindelijk goed werk geleverd. Zo zou je altijd wel willen samenwerken!”

ROCKWOOL feliciteert Leontien Zijlaard-van Moorsel met de totstandkoming van dit prachtige initiatief!