Kontakt

Saint Gobain Gyproc Nederland

Voor de droge binnen-afbouw levert Saint-Gobain Gyproc Nederland al meer dan 60 jaar gipssystemen voor wanden, plafonds en vloeren en oplossingen voor het brandwerend bekleden van draagconstructies. Voor de natte binnen-afbouw bieden ze een compleet assortiment gipspleisters aan. Het brede en diepe assortiment gipsproducten en –systemen van Saint-Gobain Gyproc komt voort uit een intensieve productontwikkeling met aandacht voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en de wensen van eindgebruikers m.b.t. binnenruimtes.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in de strategie van Gyproc. De topprestaties van de producten gaan hand in hand met de duurzaamheid. Gips is een volledig recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit.

Cradle to Cradle

Bij de productie van Gyproc gipskartonplaten wordt enkel karton gebruikt dat voor 100% uit gerecycled papier bestaat. Dit past bijzonder goed binnen het beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dankzij dit karton is een Gyproc plaat uitermate geschikt voor een Cradle to Cradle toepassing. Gedurende het recyclingproces wordt het karton van de gips-kern verwijderd. Zo worden eventuele vervuilingen van verf en behangpapier samen met het karton gescheiden van de gips-kern. Gyproc is in bezit van een Cradle to Cradle certificaat.


Overige informatie

Ga naar www.gyproc.nl voor meer informatie over Saint Gobain Gyproc Nederland